Търговците от Одрин поискаха намаление на цената на PCR тестовете за

...
Търговците от Одрин поискаха намаление на цената на PCR тестовете за
Коментари Харесай

Търговци в Одрин: Евтини PCR тестове за българи

Търговците от Одрин желаеха понижение на цената на PCR тестванията за ковид, които турските управляващи изискват от българските жители, идващи на пазар в граничния град. Председателят на задругата на локалните продавачи и занаятчии Хакан Фъндъклъ уточни, че епидемията има тежки последствия за съсловието. 

" Преди ограничаващите ограничения поради ковид фамозните одрински пазари Бедестен, Али паша и Араста преливаха от туристи от България, които всеобщо купуваха предлаганите артикули. Сега пазарите са пусти, надлежно и облагите са нулеви. Одринската търговия и стопанската система в огромна степен зависят от туристите от България и Гърция. Но заради това, че тестванията за ковид са доста скъпи, българите към този момент не могат да идват да пазарят при нас. Трябва да се откри решение като се отиде към поевтиняване на тестванията и удобства особено за българските и гръцките жители, които са съществени клиенти на одринските търговци ", съобщи той. И добави: " Ако успеем да реализираме понижение на цената на Коронавирус тестванията, туристите от България и Гърция ще стартират отново всеобщо да идват на пазар в Одрин и по този начин ще има изгода и за нашите търговци, и за туристите ".

Преди въвеждане на условието за PCR тест към 500 000 туристи месечно, основно от България и Гърция, посещаваха Одрин, откъдето се доставяха с най-различни артикули. Твърди се, че туристите харчели приблизително по към 100-150 евро на човек.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР